Comunicare nonverbală

Dincolo de cuvinte

#maibundecâtieri

Pe această pagină vei găsi o serie de sfaturi care te vor ajuta sa iti îmbunătățești limbajul trupului (și să citești limbajul nonverbal al celor din jurul tău).

#1.Intotdeauna ridică-te în picioare când strângi mâna cuiva. Este o formă de respect atât pentru persoana respectivă (pentru că beneficiază de atenția ta) cât și pentru tine (te prezinți mult mai bine și nu îi acorzi celuilalt “the upper hand”).

#2.Evită să te uiți des la ceas în timp ce discuți cu o altă persoană. Oricât de discret crezi că ești…nu ești. Îi transmiți celuilalt că ai ceva mult mai important de făcut și că te reține. Spune-i că la ora X trebuie să pleci/dai un telefon/trimiți un mail si că reluați discuția cu proxima ocazie, sigur o să te ințeleagă.

#3.Nu iți ascunde mâinile! Nu îți tine mâinile la spate când discuți cu alte persoane, este un gest care va spori neîncrederea. În plus suntem atrași de obiectele care se mișcă iar o persoană care gesticulează în timp ce vorbește va fi urmarită cu mai multă atenție decât una rigidă.

#4.Nu folosi o tonalitate ridicată la sfârșitul propoziției decât dacă vrei să pui o întrebare! Inflexiunea are rolul de a atrage interesul ascultătorilor și totodată poate modifica tipul propozitiei (aceasta să fie enunțiativă sau interogativă); dar folosirea unei tonalități ridicate într-o propoziție enunțiativă ne face să părem lipsiți de încredere.

#5. Ține-ți spatele drept, păstrând totodată o ținută relaxată. O poziție “neglijentă” a corpului, cu umerii lăsați și spatele arcuit, ne afectează atât sănătatea cât și imaginea (vom părea lipsiți de incredere si dezinteresați de persoana din fața noastră).

#6. Inflexiunile captează atenția ascultătorilor. Oamenii tind să rețină discursurile în care viteza de vorbire și tonalitatea sunetelor variază, cele monotone fiind considerate plictisitoare. Asigură-te că punctezi ideile esențiale din discurs prin pauze și variația vocii.

#7. Când întâlnești pe cineva, zâmbește.. Există multe teorii despre zâmbet și una dintre ele spune că zâmbetul avea , în trecut, simplu scop de a-i arăta celuilalt că nu reprezinți un pericol (poate de aceea devenim foarte. Zâmbetul are însă și efecte benefice asupra celor care îl afișează și, în plus, este și contagios. 

 

 

Advertisements
%d bloggers like this: