Comunicare nonverbală

Dincolo de cuvinte

De ce?

Comunicare nonverbală. Limbajul trupului. Limbaj nonverbal. Comunicare 100%.

Nu stiu când s-a dezvoltat această pasiune pentru comunicarea nonverbală, cred ca a existat dintotdeauna dar ultimele evenimente din viața mea m-au facut să realizez cât de important este să îți urmezi pasiunea. Am ales să scriu despre asta pentru a-mi pune gândurile in ordine, pentru a strange într-un singur loc informațiile adunate din diverse surse.

Faptul că limbajul nonverbal este foarte important în viața de zi cu zi nu mai este un secret (pentru unii nu a fost niciodată). Accesul la informație, măsura libertății în secolul 21, ne-a deschis ochii către importanța și complexitatea comunicării, în diversele ei forme. Eu voi scrie despre caracteristicile nonverbalului, formă de comunicare veche de peste 200.000 de ani dar studiată cu adevarat doar în ultimii 150 de ani.
Împreuna ne vom plimba prin lumea complicată și totuși atât de evidentă a limbajului nonverbal si vom scoate “la lumină” elementele acestui tip de comunicare (care poate fi atât independentă, desfășurându-se în lipsa unei comunicari verbale, poate veni în completarea celei verbale – acesta fiind motivul pentru care unii dintre semenii noștri sunt atât de carismatici sau poate veni ca în contracția cuvintelor rostite – aceasta fiind varianta care, în general, stârnește cel mai mare interes).
Prin următoarea serie de articole voi încerca să aranjez puzzle-ul comunicării nonverbale, fără a avea pretenția că voi găsi sau enunța un adevar absolut legat de această atât de importantă (și totuși atât de neglijată) componentă a comunicării.

Advertisements